DISTRIBUIȚI

Șeful statului a declarat miercuri, după o vizită la Centrul Naţional de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă, că România nu este în faza în care să poată relaxa restricţiile pentru limitarea răspândirii coronavirus.

“Vreau să aduc pe scurt în discuție două teme care mi se par foarte importante, care vă privesc pe dumneavoastră dragi români. Vremea este frumoasă, auzim la știri că unele țări fac un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, noi nu suntem în această fază. La noi cazurile cresc, numărul urgențelor crește, chiar dacă ne dorim să se termine vă spun că la noi încă nu suntem în acea fază de relaxare. Depinde de noi cât mai durează până putem să venim cu un plan de relaxare. Dacă respectăm regulile impuse de autorități, să ieșim din casă doar când trebuie, cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața”, a spus Klaus Iohannis.

“Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul și nu mai e așa de grav, atunci dragii mei putem ajunge la prelungirea măsurile pe luni de zile. Măsurile trebuie respectate cu strictețe pentru a ajunge la momentul potrivit”, a adăugat președintele.

Potrivit lui, inclusiv de sărbătorile pascale, trebuie respectate restricţiile.

”Eu voi sărbători Învierea Domnului duminică şi o să stau acasă, Vom fi foar eu şi soţia mea. Vom fi doar noi doi. Nu vom merge la Biserică, Nu vom lua lumină. Nu vom invita pe nimeni la noi, Nu vom merge la nimeni. Asta vă invit să faceţi cu toţii. Este foarte important să respectăm şi de Sfintele Sărbători regulile impuse de autorităţi. Dacă acum scăpăm din mâini această epidemie, este foarte grav”, a transmis preşedintele.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 4.761, în creștere cu 344.

Bianțul provizoriu al epidemiei de COVID-19 a trecut de pragul a 200 în România.