DISTRIBUIȚI

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, miercuri, că structurile subordonate Ministerului de Interne au întocmit, de la izbucnirea crizei epidemice și până în prezent, 335 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.690 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, inclusă în ordonațele militare adoptate în contextul actualei stări de urgență.

Sancţiunile aplicate contravenţilor sunt în valoare de 14.923.477 de lei.

Între cei amendați, un bistrițean care a mers să bea cafea în celălalt capăt al orașului, după o ceartă cu iubita. Prins de jandarmi, a primit o sancțiune de 2.000 de lei, relatează Mediafax.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 60 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.