Ilan Laufer, fostul ministru al Mediului de Afaceri, a fost audiat timp de mai multe ore la Poliție în dosarul fraudelor de la Centrul Comercial Unirea, din București.

La capătul discuțiilor cu polițiștii (pe parcursul cărora se relatează că ar fi și ațipit la un moment dat, din cauza oboselii), Ilan Laufer s-a declarat nevinovat

Am fost citat pentru prima dată astăzi.

O să avem și noi acces la mai multe date din dosar după care o să putem să ne exprimăm.

Este vorba de niște relații comerciale dintre companii din 2009”, a spus fostul ministru.

Din punctul meu de vedere sunt nevinovat, complet nevinovat, mi se par ridicole aceste acuzații. (…) Sunt total nevinovat, vă spun cu mîna de inimă”.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, nu au fost dispuse măsuri preventive după audierea sa.

Poliția a percheziționat două proprietăți din București și Ilfov ale lui Ilan Laufer.

Fostul ministru din cabinetul Tudose e  bănuit de complicitate la gestiune frauduloasă și de evaziune fiscală.

Cercetările au loc în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de delapidarea Centrului Comercial Unirea – compania ar fi fost păgubită cu aproape 6 milioane de euro.

Potrivit surselor citate, cei care doreau să închirieze spații comericale ar fi încheiat mai întîi contracte supraevaluate cu societăți administrate de Ilan Laufer.

Ulterior, acesta ar fi intermediat tranzacțiile cu sume reduse. Diferența de bani ar fi ajuns în companii din Cipru și Elveția, iar apoi la Carmen Adamescu.

Ilan Laufer e cercetat și pentru evaziune fiscală.

Pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, el ar fi înregistrat în evidența contabilă contracte fictive de consultanță în valoare de 22 de milioane de lei.