FIFA anunță organizarea unei Cupe Mondiale a Cluburilor cu 32 de echipe în 2025. Vor participa 32 dintre cele mai bune echipe din lume, anunță șeful FIFA, Gianni Infantino. Marocul va fi țara gazdă a ediției din 2023, o Cupă Mondială a Cluburilor la care iau parte 7 echipe.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat crearea unei noi Cupe Mondiale a Cluburilor. Va fi organizată, în format extins, din 2025: va reuni 32 dintre „cele mai bune echipe din lume”, față de 7, câte participă acum. Așa s-a stabilit în cadrul unui consiliu FIFA ținut la Doha, capitala Qatarului, țara gazdă a Cupei Mondiale.

„Am ajuns la un acord în urmă cu trei ani pentru o nouă Cupă Mondială a Cluburilor cu 24 de echipe, care urma să aibă loc în 2021. Acesta a fost amânat din cauza COVID. Noua Cupă Mondială a Cluburilor va avea loc în 2025 și va reuni 32 de echipe, cele mai bune echipe din lume. Desigur, detaliile sau chiar locația urmează să fie discutate”, a spus Președintele FIFA.

Prima ediție a Cupei Mondiale a Cluburilor în format extins va avea loc în vara lui 2025. Toate amănuntele privind organizarea vor fi puse la punct în următoarele câteva luni.

Până atunci, FIFA a decis ca următoarea Cupă Mondială a Cluburilor să fie organizată anul viitor în Maroc în perioada 1-11 februarie.

Va fi ultima ediție cu formatul de 7 echipe, creat în anul 2000. Marocul mai găzduise această competiție în 2014.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: CNN: FIFA ar fi refuzat solicitarea lui Volodimir Zelenski de a apărea cu un mesaj înainte de startul finalei CM 2022 Qatar | AUDIO