Jucator de fotbal cu minge

Un nou mini turneu de fotbal ar putea apărea din 2024. Va fi organizat de FIFA o dată la 4 ani. Noua competiție este un concept strategic spune forul internațional. 

Un turneu în care câștigătoarea Ligii Campionilor europeni va juca pe teren neutru cu câștigătoarea play-off-urilor dintre campionatele celorlalte cinci confederații.

FIFA a decis miercuri și ca actuala Cupă Mondială a Cluburilor să includă, din 2025, 24 de echipe. Noile criterii de selecție prevăd ca între 12 echipe europene calificate să fie incluse ultimele patru câştigătoare ale Ligii Campionilor.

Asta înseamnă că echipele Chelsea Londra şi Real Madrid, care au cucerit trofeul în 2021, respectiv 2022, au asigurată prezenţa la prima Cupă Mondială a Cluburilor cu 24 de participante. Celelalte cluburi vor fi alese după un clasament pe o perioadă de 4 ani.

În principiu, nu pot fi mai mult de două cluburi dintr-o țară. Excepție: când țara respectivă are mai mult de două câștigătoare ale Ligii Campionilor în cei 4 ani de monitorizare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Neymar nu va mai juca în acest sezon după ce medicii au insistat ca brazilianul să se opreze. „Voi reveni mai puternic”