DISTRIBUIȚI

El Pais, una dintre cele mai citite publicații din lume, prezintă într-un articol, 15 dintre cele mai fermecătoare sate din România.

12 dintre localițile de care s-au îndrăgostit jurnaliștii de la El Pais sunt din Bucovina, Maramureș, Gorj sau Brașov.

Sibiul a intrat și el în topul preferințelor spaniolilor cu trei așezări rurale pitorești – după cum transmite corespondenta Europa FM, Lidia Bădilă.

Satul Rășinari se află la 8 km de Sibiu, la poalele Munților Cindrel.

Aici au trait poetul Octavian Goga și filozoful Emil Cioran.

Străzile înguste, bisericile și casele tradiționale fac din acest loc o destinație de vacanță apreciată atât de turiștii români cât și de cei străini.

Bazna, stațiunea termală construită de sași în secolul al XIII-lea este renumită pentru centrele sale balneare.

Biserica protestantă din secolul XIV și biserica fortificată în stil gotic ce datează din secolul XV sunt și ele o atracție pentru vizitatori din toată lumea.

Aici a fost ridicat un obelisc comemorativ care îi onorează pe soldații români căzuți în al doilea război mondial.

A treia așezare rurală care i-a fermecat pe jurnaliștii de la El Pais este satul Biertan, apreciat pentru bisericile sale fortificate, aflate în patrimoniul UNESCO.

Străinii s-au îndrăgostit iremediabil de aceste locuri, menționând că păstrăvul proaspăt sau coastele de berbecuţ cu sos de piper verde sunt doar câteva dintre bunătăţile care îi aşteaptă pe turişti în Mărginimea Sibiului.

Publicația El Pais mai prezintă în paginile sale încă 12 destinații turistice din România, printre care Cimitirul vesel de la Săpânţa, Cetatea Neamţului sau casele tradiţionale din Ciocăneşti.