DISTRIBUIȚI

Programul educațional Ajungem MARI caută 1000 de voluntari care să se dedice 3 ore pe săptămână, timp de cel puțin 6 luni, copiilor din centrele de plasament care au nevoie de susținere pe termen lung.

Voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii.

Ai nevoie doar de dorința de implicare, seriozitate și să ai peste 16 ani.

Copiii au mare nevoie de mentori care să-i ajute la teme și să împartă cu ei din cunoștințele lor.

Campania de recrutare a voluntarilor durează până pe 28 februarie.

Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii – voluntarii participă la un training inițial și sunt consiliați pe parcurs.

Sunt căutați voluntari adulți, dar și tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potențialul copiilor, să îi înțeleagă și să îi asculte.

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învață, și ei, de la copii și primesc mai mult decât

Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 și durează 6 luni.

Între timp au loc înscrierile, perioada de training și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de zonă, program și disponibilitate.

Voluntarii merg în echipe de câte 2 la aceeași grupă de copii pentru o ședință de 2 ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.