Luni, în Deșteptarea, Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia au dezbătutut împreună cu ascultătorii Europa FM atitudinea celor doi protagoniști ai clipului devenit viral în weekend – vatmanul și șoferul de BMW.

Un șofer și un vatman s-au șicanat în trafic în zona Piața Chirigiu din București.

Conducătorul auto blocase linia de tramvai la un semafor.

Vatmanul a intrat cu vehiculul Societății de Transport București (STB) în autoturism.

Șoferul care conducea mașina BMW a rămas fără permis și a fost amendat cu 2.230 de lei. Angajatul STB este cercetat disciplinar.

Dacă în privința șoferului de BMW opiniile par sincronizate, în cazul vatmanului STB situația pare mai greu de judecat. În Deșteptarea a intrat și un vatman, care ne-a povestit că incidentul din 3 ianuarie este unul care ar trebui analizat luând în calcul și caracteristicile tramvaiului implicat.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și pe pagina de Facebook Radio Europa FM a atras numeroase comentarii, cele mai multe luând, apărarea vatmanului.

”Nu sunt de acord cu fapta vatmanului, dar j*** ăla de șofer, după primul claxon al tramvaiului, pleacă și imediat pune frână la mișto. Atunci era acoperit vatmanul să nu oprească brusc!”, scrie Sorin.

”Dacă as fi fost în locul șoferului de BMW m-aș gândi la zecile de călători pe care eu nu-i respect, făcându-i sa aștepte cât timp eu scriu un mesaj pe telefon.
Dacă aș fi în locul vatmanului aș filma totul în speranța că legea poliția ar accepte filmarea ca probă pentru sancționarea șoferului. Dar ce-a mai bună soluție există în multe alte țări CAMERE VIDEO IN TOATE INTERSECȚIILE SI LOCURILE PUBLICE. În acest mod îi mai educam pe șoferii necivilizați și nesimțiți”, comentează Marian.

Șerban are însă o altfel de opinie: ” Vatmanul trebuie să-și piardă carnetul pe viață!Serios! Nu te joci cu 500 de tone de fier și cu pasageri la bord!”