Deficiențe grave la Spitalul Universitar de Urgență București. Corpul de Control al premierului a descoperit că fostul director nu a organizat concursuri pentru șefii de secție. Mai mult, unii aveau funcții de conducere și lucrau în privat. Și achiziția de măști, în perioada pandemiei, ridică probleme.

Concret, potrivit raportului, în perioada 2017-2020, fostul manager al Spitalului Universitar de Urgență București nu a organizat concursuri pentru toate posturile de șef de secție, așa cum prevede legea.

De asemenea, au fost constatate o serie de posibile stări de incompatibilitate și conflicte de interese, în care s-ar afla mai multe persoane din conducerea spitalului, manageri sau șefi de secții. Conflictele erau în special legate de deținerea unei funcții de conducere și prestarea unor activități în cadrul unei clinici private.

Nereguli au fost depistate şi în ce priveşte întocmirea bugetului spitalului, dar şi cu diferite achiziţii, la care organizarea licitaţiilor s-a făcut fără respectarea paşilor legali.

Sunt nereguli şi în ce priveşte cumpărarea, la începutul acestui an, de măști și materiale sanitare în contextul pandemiei. Printre altele, sumele cheltuite  nu se regăsesc în rapoartele bugetare.