DISTRIBUIȚI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie atenţi şi să nu bruscheze comenzile vehiculului, având în vedere prognoza anunțată de meteorologi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ și averse, însoțite de descărcări electrice, care vizează toate regiunile țării până luni, la ora 10.00.

Meteorologii avertizează că va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

În aceste condiții, fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o asigurare corespunzătoare, atrag atenția polițiștii de la Rutieră.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire trebuie să fie în stare de funcţionare.

Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc!