Numeroase sunt controversele privind Cupa Mondială de Fotbal organizată de Qatar, dar ideea că berea ar putea fi interzisă a provocat valuri de indignare. Cotidianul britanic „The Guardian” anunță că gazdele din Qatar fac presiuni asupra FIFA să oprească vânzarea de bere pe cele opt stadioane ale turneului. Duminică ar urma să fie deschisă acest turneu final.

Berea s-ar putea vinde doar în zonele pentru fani organizate în Qatar și în hoteluri.

Berea se vinde, astfel, sub un control strict și vânzarea către fani e văzută de gazde ca o concesie făcută pentru un eveniment de asemenea importanță.

Însă, unuia dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, producător de bere, i s-a cerut să-și mute standurile de folosite pentru vânzarea pe stadioane în locuri mai puțin vizibile.

Potrivit cotidianului „The Times” , o decizie ar fi așteptată vineri, gazdele insistând pentru interzicerea berii pe toate arenele.

Dacă sponsorul nu-și mai poate vinde berea și să nu fie vizibil, atunci ar fi încălcat un contact de milioane de dolari, arată jurnaliștii.

Cât costă o bere la Cupa Mondială de Fotbal din Quatar

Dacă se va ajunge la aplicarea restricțiilor, suporterii vor putea consuma alcool doar într-un parc special amenajat pentru fani. Acolo, o bere ar costa peste 11 lire sterline.

În unele baruri din hoteluri, un pahar de bere sau de vin costă între 12 și 15 lire.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ghidul MAE pentru spectatorii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială. Ce nu trebuie să faceți în preajma unor obiective și ce importuri sunt interzise