Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi susţine proiectul de construire a unui spital în municipiul Rădăuţi.

Clădirea nouă va avea 42 de paturi dedicate într-o primă fază bolnavilor COVID-19, ulterior fiind dedicată pacienților internați la Boli Infecţioase.

O pare din fonduri există deja, din donații, dar ar mai fi nevoie de bani pentru dotărea unităţii medicale, care sunt adunați printr-o strângere de fonduri inițiată de ”Asociația umanitară Jeni Mandachi” pe site-ul www.1cmspital.ro.

Primele lucrări au început deja, Spitalul Rădăuți alaturi de municipalitate pornind acțiunile de demolare și curățare pentru spațiile pe care urmează să se ridice spitalul.

Donatorii care susțin construcția noului spital de la Rădăuți își vor găsi numele inscripționat pe un perete, sub titlul ”Ctitori Spital”, după cum arată simularea publicată pe europafm.ro:

În mod excepțional, termenul va fi folosit pentru noua clădire de la Spitalul Rădăuți ridicată cu ajutorul donațiilor, chiar dacă ”ctitorul” este definit drept o persoană care suportă în total sau în parte cheltuielile pentru construirea sau reconstruirea unei biserici ortodoxe sau a unei mănăstiri, sau pentru înzestrarea acestora cu icoane, fresce, obiecte liturgice și de artă.

Planul zonei unde au loc lucările: