Sondajele de opinie care sugerează o erodare constantă a PSD ar trebui interpretate cu prudență.

Așa crede scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Dacă opoziția nu ajunge la unitate, va fi învinsă de PSD“, a spus domnul Popescu în cadrul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Ediția de luni a acestui program a fost consacrată apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, de pe 26 mai.

Listele celor mai mari formațiuni  – PSD și PNL – sînt încă în negociere.

Dar Liviu Dragnea a anunțat deja că vrea să trimită “patrioți români” la Bruxelles, care să apere, în cuvintele sale, “colțul de lume pe care ni l-a lăsat Dumnezeu”.

Cristian Tudor Popescu a adus aminte de disensiunile din anul 2000 dintre formațiunile care formaseră Convenția Democrată și de ascensiunea de-atunci a PRM-ului: Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala prezidențială, pe care a pierdut-o în favoarea lui Ion Iliescu.

Am simțit că va urca – în vidul ăla – Corneliu Vadim Tudor. Era exact ce se-ntîmplă acum: discursul lui Corneliu Vadim Tudor este proto-discursul pe care-l auzim acum. Este strămoșul discursului lui Dragnea.

Vadim Tudor nu avea structurile PSD-ului de astăzi, însă avea oratoria, care era exact asta – <<Românii, neromânii, Sus Patria, Jos Mafia (mafia pe care o definesc eu), iar mafioții și, în general, neromânii trebuie să fie executați cu mitraliera pe stadioane.

Aveam și-atunci o mitralieră, nu numai acum, la Rădulescu (deputatul PSD Cătălin Rădulescu, mai cunoscut drept deputatul-mitralieră, n.r.)>>“.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 262