Cluburile de fotbal din Turcia au dat startul unor campanii de strângere de ajutoare pentru victimele cutremurelor. Competițiile sportive au fost oprite. Beşiktaş Istanbul găzduiește pe stadionul său o campanie pentru donarea de sânge. Fenerbahce şi Galatasaray spun că deschid stadioanele pentru ca populația să poată aduce obiecte necesare sinistraților.

Pe stadionul echipei Beşiktaş Istanbul, a fost organizată o recoltare de sânge în sprijinul miilor de răniți în urma seismelor.

Celelalte două mari cluburi din Istanbul, Fenerbahce şi Galatasaray, au anunţat că vor organiza colecte de alimente, echipamente, îmbrăcăminte şi truse de igienă.

Donaţiile vor fi aduse pe stadioanele acestor echipe și vor fi duse apoi în zonele sinistrate.

Toate competițiile sportive au fost oprite în Turcia în urma cutremurelor de luni.

Trei partide din campionatul intern, Super Lig, din etapa a 23, care erau programate luni, au fost amânate, data disputării meciurilor urmând a fi stabilită după această perioadă de criză.

„Ca preşedinte al Federaţiei turce de fotbal, suntem alături de statul şi naţiunea noastră. Astăzi trebuie să acţionăm mai mult ca niciodată în unitate, pentru a ne vindeca împreună rănile”, a declarat șeful Federației turce de fotbal.

Majoritatea cluburilor de fotbal din Turcia, ale căror profiluri şi imagini de fundal pe reţelele de socializare sunt acum de culoare neagră, au transmis mesaje de condoleanţe și de sprijin pentru victime.

Foto: Twitter / Fenerbahçe SK

Citește și: 5.000 de morți și peste 20.000 de răniți în urma celor două cutremure de luni din Turcia și Siria. Victimă: „Nu am mâncat nimic! Copiilor noștri le e tare foame!” | AUDIO