De la ora 17:00, ora României, are loc ceremonia de deschidere pentru Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Ceremonia este transmisă video live în format 360 de grade.

Deși au dizabilități intelectuale severe, Andreea Mustăreață Pivniceru și Denisa Simu caută să ajungă la cea mai bună versiune a lor, iar Fundația Special Olympics România le susține să facă asta cu ajutorul sportului.

Andreea Mustăreață Pivniceru face sport în cadrul Fundației Special Olympics de aproximativ 9 ani. Mai face gimnastică artistică într-o grupă de sportivi speciali, 8 dintre ei urmând să participe, de asemenea, la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi. Practică și înot iar în afară de sport mai face canto și dansuri populare. Tatăl său, Octavian Mustăreață, este și antrenorul lotului de tenis de câmp. El, practic, a alcătuit o grupă de sportivi cu dizabilități intelectuale pe care să îi antreneze pentru a-i oferi fiicei sale un mediu familiar și adaptat pentru a practica sport.

Denisa Simu face parte din lotul de judo al României, alături de alți patru sportivi. Are medalii la cupe europene în Suedia și Olanda și la un turneu mondial.

Toader Păun a stat de vorbă cu sportivii Special Olympics, Andreea Mustăreață Pivniceru și Denisa Simu: