Greva în transportul public din Belgia. Lucrătorii protestează față de lipsa de personal, bugetele reduse, volumul mare de muncă şi condiţiile de pensionare. Doar o treime din trenuri circulă.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acțiunea sindicaliștilor a început încă de aseară. În mai multe provincii circulă un număr redus de trenuri care fac legătura între orașe. La Bruxelles, sunt probleme mai ales la metrou: încă de dimineață funcționează o singură linie, care face legătura între estul și vestul Capitalei.

Călătorii sunt informați pe canalele oficiale ale companiei de transport în legătură cu situația transportului subteran. La suprafață circulă tramvaie doar pe 7 trasee, iar autobuzele pe 8 linii.

Transportul este grav afectat și la Charleroi, oraș aflat la 60 de kilometri distanță de Bruxelles, iar în alte zone compania feroviară națională din Belgia acționează după un plan alternativ, cu angajații care nu participă la grevă.

Sindicaliștii din transportul public din Belgia protestează față de lipsa de personal, bugetul redus alocat sectorului și a condițiilor improprii de muncă.

În paralel este și o grevă a pompierilor, care va continua și mâine. Și angajații din penitenciare au protestat față de condiițiile grele de muncă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ouăle s-au scumpit mai mult în România decât în UE în 2022 | AUDIO