DISTRIBUIȚI

Bărbatul, de 61 de ani, este în continuare în spital, pentru recuperarea de după perioada petrecută în secția ATI, dar ar putea fi externat în zilele următoare.

Acesta a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase Adulți și pentru că era în stare gravă a fost transferat pe Compartimentul ATI Covid-19 din Grădiște, unde a urmat tratamentul cu plasmă.

Medicul coordonator Compartimentul ATI COVID-19, dr. Mihaela Albu Gulyas, a declarat că, după ce s-a vindecat de COVID-19, pacientul a fost transferat pe Secția Clinică ATI I, unde mai rămâne câteva zile, sub observație medicală, fiindcă are nevoie de recuperare.

Conform medicului șef al Secției ATI I. dr. Cristian Nicolescu, în momentul de față, pacientul necesită oxigeno-terapie intermitentă, continuă tratamentul antibiotic și terapia respiratorie adjuvantă, iar vestea bună este că se alimentează și mobilizează singur.

Pacientul este programat pentru efectuarea unei tomografii pulmonare și în funcție de rezultat, în zilele următoare va fi transferat pe Secția Clinică de Medicină Internă, de unde va fi externat.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, peste 20 de persoane vindecate de Covid-19 au donat plasmă până în acest moment.