DISTRIBUIȚI

Unul dintre efectele anunţului Vioricăi Dăncilă privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este anularea vizitei în România a Regelui Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei.

Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

Putem vorbi deja despre un incident diplomatic major după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat la Washington că România îşi mută ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Regele Abdullah urma să fie primit luni după-amiaza, cu onoruri la ora 15.30, la Palatul Cotroceni, însă după după anunţul premierului, Hashemitul a anunţat oficial anularea vizitei de trei zile.

În România, Regele Iordaniei urma să aibă discuţii oficiale cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu liderii Parlamentului, iar mai multe acorduri ar fi trebuit să fie semnate.

Surse oficiale implicate în organizarea vizitei au precizat pentru Europa FM că duminică şeful Statului i-a telefonat Regelui Abdullah al II-lea pentru a încerca să-l convingă ca programul să nu fie schimbat.

Anularea vizitei Regelui Abdullah al II-lea vine în context în care România miza pe sprijinul Iordaniei în această vară pentru obtinerea unui loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU, post pe care diplomaţia noastră încearcă să-l obţină de mulţi ani, aminteşte fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.