Ziarul Gazeta Sporturilor a nu se va mai tipări începând de mâine. Gazeta ar fi împlinit la anul un secol de existență neîntreruptă. Ziariștii și publicul nu ar fi fost anunțați înainte de această decizie. Pe de altă parte, conducerea trustului Ringier care deține „Gazeta Sporturilor” motivează oprirea printării ziarului din cauza costurilor ridicate de tipărire. Publicația se va muta exclusiv în mediul online.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia de renunțare la varianta printată a „Gazetei Sporturilor” nu era cunoscută în rândul jurnaliștilor, arată un comunicat al redacției publicat pe site-ul propriu. Conducerea trustului Ringier i-a anunțat pe angajații depozitului de difuzare că „Gazeta Sporturilor” nu va mai exista ca ziar, iar angajații au fost anunțați ca au la dispoziție 20 de zile ca să plece.

Motivul pentru care Ringier renunță la varianta print a ziarului „Gazeta Sporturilor”

Într-un email trimis angajaților, compania Ringier motivează renunțarea la print prin costuri ridicate pentru serviciile de tipar și vânzările scăzute ale ziarului. Compania a anunțat și că va renunța la 9 posturi. Se renunță și la jurnalistul Cătălin Tolontan – care lucra ca editor coordonator GSP, dar care rămâne la Libertatea.

Reacția lui Cătălin Tolontan

Contactat de Europa FM, jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat că nu dorește să comenteze situația.

Strategia de viitor pentru „Gazeta Sporturilor”, conform conducerii Ringier

Strategia viitoare pentru Gazeta Sporturilor este exclusiv în online, se mai arată în comunicarea conducerii companiei Ringier.

Redacția GSP spune că noile măsuri vin la trei luni distanță după plecarea lui Mihnea Vasiliu – CEO Ringier Romania – și înlăturarea redactorului șef, Cătălin Țepelin care a acuzat imixtiuni ale comercialului în partea editorială.

Gazeta Sporturilor a apărut prima oară pe piață la data de 14 septembrie 1924.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Lumea Europa FM | Libertatea Presei: „Nu toată lumea e fericită cu o presă puternică și independentă” (AUDIO)