Minge de fotbal pe teren

Incident violent aseară, la Galați, înaintea meciului dintre Oțelul și Dinamo București. Un polițist rutier a fost grav rănit, după ce a fost lovit de un suporter cu o piatră în cap. Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.

Incidentul violent s-a produs cu câteva minute înaintea fluierului de început al meciului de fotbal dintre Oțelul Galați și Dinamo București din Liga a II-a. Mai mulți suporteri dinamoviști, aflați într-un microbuz, au intrat în conflict, în plină stradă cu suporterii echipei Petrolul Ploiești, veniți la Galați să susțină galeria echipei Oțelul, care se îndreptau spre stadion.

Mai mulți polițiști rutieri aflați în zonă pentru fluentizarea traficului au intervenit pentru a-i tempera pe suporterii care se încăierau. În timpul intervenției, unul dintre agenții Poliției Rutiere Galați a fost lovit în cap cu o piatră, de un suporter implicat în încăierare. Inițial s-a crezut că este un suporter al echipei Dinamo, însă, după vizionarea imaginilor, s-a stabilit că tânărul care l-a rănit pe agentul de poliție este din galeria Petrolului Ploiești.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ultraj. Alți 19 suporteri care au participat la încăierarea de stradă au fost amendați cu 15.000 lei, în total, de Jandamerie pentru tulburarea ordinii publice. 15 dintre suporterii violenți au primit interdicție de a intra pe stadioane pentru 1 an.

Foto: Shutterstock

Video: Poliția Locală Galați