Uwe Seeler, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din istoria Germaniei - căpitanul de onoare al DFB - a murit la vârsta de 85 de ani, relatează BILD.

Uwe Seeler, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din istoria Germaniei – căpitanul de onoare al DFB – a murit la vârsta de 85 de ani, relatează BILD.

Vestea morții lui Uwe Seeler a fost confirmată joi de fostul său club, Hamburg, citând informațiile primite de la familia regretatului atacant.

În timpul carierei sale de jucător la Hamburg și în Germania de Vest, care s-a întins de la mijlocul anilor ’50 până la începutul anilor ’70, Uwe Seeler a fost cunoscut ca unul dintre cei mai buni atacanți din lume și a primit numeroase distincții.

Seeler a fost ales de trei ori Fotbalistul Anului în Germania de Vest, în 1960, 1964 și 1970. Chiar dacă nu a câștigat niciodată un titlu cu Germania de Vest, în 1972 a devenit doar al doilea om care a fost numit căpitan de onoare al echipei naționale.

A ajutat Hamburg să câștige un titlu de campion al Germaniei de fotbal în 1960, cu trei ani înainte de formarea Bundesligii, precum și un titlu în Cupa Germaniei în 1963, relatează Deutsche Welle.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: A murit Ivana Trump. Prima soție a lui Donald Trump avea 73 de ani