Un utilaj de deszăpezire a fost filmat pe Autostrada Sudului cum aruncă zăpada de pe un sens pe altul. Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii.

Compania de Drumuri susține că „în cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului”.

Imaginile surprinse de o cameră de bord şi postate pe Facebook în care se vede cum utilajul de deszăpezire aruncă omătul de pe un sens pe altul al drumului au devenit virale.

„Deszăpezim româneşte…”, scrie autorul postării, iar în imagini se vede cum o maşină care circulă pe un sens al drumului este acoperită de zăpada pe care o freză o aruncă de pe celălalt sens de mers.

Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii. Autorul imaginilor susține că acestea au fost făcute pe Autostrada Sudului.

Intervenția, în conformitate cu Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, transmite CNAIR.

În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului. În cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.

Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire,  punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire”, menționează Compania de Drumuri într-un comunicat.