La doar două zile de la protestele Rusiei, UEFA,  a impus Ucrainei o modificare a tricoului echipei Naționale de fotbal, cu doar o zi înainte de deschiderea turneului final al EURO 2020.

Ucraina joacă la București, pe Arena Națională, pe 17 iunie, contra Macedoniei de Nord, și și-a prezentat tricoul de joc de culoare galbenă pe care apare harta țării cu tot cu Crimeea, anexată de Rusia în 2014 și cu sloganul: Slavă Ucrainei! Acest ultim detaliu a nemulțumit autoritățile de la Moscova, care au făcut reclamație la UEFA.

“După o analiză aprofundată”, acest slogan care figurează “în interiorul gulerului” de pe tricoul ucrainean este “clar de natură politică şi deci trebuie retras… în vederea meciurilor competiţiei UEFA”, a decis forul continental, potrivit Agerpres.

În schimb, UEFA a validat harta Ucrainei ce figurează pe tricou şi include Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, precum şi teritoriile din Est controlate de separatişii pro-ruşi, reamintind că aceasta corespunde frontierelor ţării recunoscute la nivel internaţional.

Federaţia rusă de fotbal (RFS) anunţase, marţi seara, că a adresat o scrisoare Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) pentru a denunţa noul tricou al selecţionatei ucrainene pentru turneul final al EURO 2020, pe care figurează Crimeea anexată şi sloganuri patriotice.

Foto: Ukraine.ua/Facebook