CFR SA a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire. Un contract de peste 323 de milioane de lei. Linia de cale ferată spre aeroportul „Traian Vuia” ar urma să fie gata în 2 ani și jumătate de la începerea lucrărilor.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

CFR SA a anunțat lansarea procedurii de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care ar urma să asigure legătura directă cu Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara.

Ce presupun lucrările

Modernizarea liniei de cale ferată Timișoara Est – Radna. Iar de acolo se va contrui o linie de cale ferată dublă și electrficată cu o lungime de 5 kilometri.

În apropiere de aeroportul „Traian Vuia” se va construi o nouă stație CFR, cu două lunii de garare.

Perioada de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni. 8 luni vor fi necesare pentru elaborarea proiectului tehnic şi 22 luni pentru execuţia lucrărilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 decembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primăriile pot organiza evenimente de sărbători, dar fără cheltuieli prea mari. Boloș: „Este nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei” | AUDIO