Traficul rutier va fi restricţionat progresiv, dacă situaţia o va impune, marţi, pe străzile din zona Stadionului Naţional unde va avea loc meciul de fotbal România – Kosovo, în cadrul preliminariilor EURO 2024.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei, pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier se va restricţiona pe strada Maior Coravu, între şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson; pe bulevardul Pierre de Coubertin, între strada Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Arena Naţională, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson şi pe strada Tony Bulandra, între strada Vatra Luminoasă şi rondul străzii Maior Coravu.

De asemenea, se va interzice parcarea în zona intrării în Complexul Arena Naţională dinspre bulevardul Basarabia, pe strada Vatra Luminoasă şi strada Tony Bulandra, precum şi în perimetrul rondului din strada Maior Coravu.

“Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic, să nu oprească ori să staţioneze pe arterele menţionate, care fac parte din perimetrul de siguranţă, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere şi să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri”, scrie Agerpres.

În plus, sociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus ca liniile 40, 55, 86, 90, 102, 104 şi 335 să funcţioneze cu un program de circulaţie prelungit până la ora 00:30 în seara zilei de marţi, pentru a asigura transportul spectatorilor care asistă la meciul de fotbal România – Kosovo, programat pe “Arena Naţională”.

De asemenea, conform unui comunicat al TPBI, remis Agerpres, în ziua de marţi, începând cu ora 15:00, la dispoziţia Brigăzii Rutiere de Poliţie, liniile care au capătul la “Arena Naţională” vor fi deviate.

Astfel, troleibuzele liniile 86 şi 90 vor circula pe traseele de bază între terminalele “Dridu”, respectiv “Mircea Vulcănescu” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/ Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de autobuz 143 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul “Bucur Obor” şi intersecţia Str. Baicului/ Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul “Baicului” (capătul liniilor 69, 85 şi 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, apoi traseul actual.

Sursa foto: Shutterstock