TAROM anunță că va continua să opereze zbouri către aeroportul din Londra, conform unui comunicat transmis de TAROM la data de 6 februarie 2024. „Ruta București –Londra este deschisă iar sloturile de zbor aparțin companiei”, transmite Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM.

Redăm comunicatul integral al companiei TAROM

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM operează în 2024 zborurile spre Londra, cu aceeași frecvență zilnică și același program ca în anul anterior (2023).

Ruta București –Londra este deschisă iar sloturile de zbor aparțin companiei.

La data de 5 februarie a.c., în urma datelor preluate de presă din M.O., respectiv publicării unei aprobări a AGA a TAROM din iulie 2023 care mandata directorul general să negocieze și să semneze cu un ofertant existent în acea perioadă sloturile LHR ale companiei, a apărut în spațiul public o informație care nu mai este de actualitate și nici nu își produce efectele.

Deși în Planul de restructurare al companiei sunt aprobate mai multe măsuri care conduc la viabilitatea companiei, inclusiv acelea care prevăd retragerea optimă din operarea unor sloturi, aceste măsuri sunt puse în practică doar în contextul în care servesc intereselor companiei și obiectivului de profitabilizare a activităților.

Din vara anului 2023 și până în prezent, în urma ofertelor primite și a negocierilor purtate, compania nu a găsit o soluție optimă care să conducă la renunțarea la sloturile LHR (de pe aeroportul Heathrow) și operează destinația Londra, cu aceeași frecvență și același program”, transmite Compania TAROM.

Știre inițială

TAROM renunță la cursele spre Londra după ce a oprit, în ultimii ani, și zborurile spre Barcelona, Munchen și Viena. Se face o nouă reorganizare a companiei, aflată mereu în pierdere.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia de a opri zborurile TAROM spre Londra, luată de Adunarea Generală a Acționarilor a fost publicată în Monitorul Oficial.

Șefii TAROM au hotărât vânzarea, pentru 22 de milioane de lire sterline, către compania Virgin Atlantic, a sloturilor deținute de TAROM pe aeroportul Heathrow – adică a intervalelor în care era permisă decolarea și aterizarea pentru avionaele companiei naționale din România.

Decizia șefilor TAROM, consultată de Economica.net, prevede că zborurile spre Londra se suspendă din vară, conform planului de restructurare care a fost transmis și Comisiei Europene.

TAROM, companie care raportează anual pierderi, a renunțat în ultimii ani și la zborurile spre Barcelona, Munchen și Viena.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: INS: Peste 13 milioane de turiști s-au cazat în 2023 în hotelurile, pensiunile și apartamentele de închiriat din România. 15% au fost turiști străini | AUDIO