Vor fi restricții de circulație în Bulgaria, marți, 6 februarie, din cauza protestelor producătorilor agricoli, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sunt informați că „în conformitate cu datele publicate de Asociația Națională a Producătorilor de Cereale, începând cu data de 6 februarie 2024, se vor desfășura acțiuni de protest, în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin din Republica Bulgaria”, precizează MAE.

Punctele de frontieră afectate de proteste

Prin urmare, „în cazul frontierei comune cu România, sunt avute în vedere ca spații pentru proteste: Podul Dunării I (Giurgiu-Ruse), Podul Dunării II (Calafat – Vidin), localitățile Tutrakan, Silistra, Kardam și Durankulak. Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu -Ruse, PTF Vidin-Calafat, PTF Silistra – Ostrov Călărași, PTF Kardam – Negru Vodă și PTF Durankulak – Vama Veche. De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenționează să blocheze intersecții și segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia – Ruse, în dreptul localității Gorni Dabnik și în dreptul localității Lukovit”, transmite MAE.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația de la punctele de frontieră aflate la frontiera comună cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republcia Bulgaria: +359879440758.

Sursa foto: Shutterstock