Revenită în țară după participarea la JO 2020, unde a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă, Ana Maria Popescu a lansat critici la adresa autorităților și a unor jurnaliști.

“Mă bucur că, după 13 ani de zile, am văzut mai puține titluri cu ‘Brânză a pierdut aurul’. Mă bucur că ați înțeles mesajul, că un loc la JO este un loc câștigat. Un loc la JO se câștigă (…) Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult”, a declarat sportiva.

“Am în spatele meu 4 oameni, atât am avut! Pe lânga ei, apropo de finanțare, domnule ministru [Eduard Novak – n. red], am avut sparring partneri sportivi trecuți de 40 de ani, care s-au retras din activitate. Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii aceia buni”, a adăugat Ana Maria Popescu.

“Nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, pentru că am zis de la început că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur. N-am mai vrut de data asta să confirm. Și dacă eu am reușit, fiecare copil care merge într-o sală sau pe un teren de sport trebuie să înțeleagă că are o șansă. E de datoria noastră să îi susținem. Anul trecut, în luna iulie, abia renunțam la cârje. Învățam să merg din nou și acum m-am întors de la JO cu o medalie, chiar de argint. Dacă eu am putut, oricine poate”, consideră spadasina.

“Visați, oameni buni! Visați și credeți în visul vostru chiar și atunci când pare imposibil! E greu, e al naibii de greu, să fii acolo și să citești un titlu care, poate, aduce trei clickuri în plus, dar care unor sportivi le poate dărâma castelul din cărți de joc al unui sportiv, pentru care a muncit atâția ani de zile. Ne place sau nu, suntem în aceeași echipă!”, a îndemnat Ana Maria Popescu.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.