În ziua semifinalei Cupei Mondiale din Qatar, Europa FM prezintă o Ediție Specială a emisiunii „România în Direct”. Gazda emisiunii, Cătălin Striblea, vorbește cu fostul jucător al Naționalei – Răzvan Raț – chiar de la Muzeul Fotbalului. Este Lionel Messi cel mai mare jucător de fotbal din istorie? Răzvan Raț și Cătălin Striblea vor dezbate acest subiect, dar vor vorbi și pe tema rivalității dintre Messi și Cristiano Ronaldo.

Marți seara, Argentina a bătut Croația cu un scor de 3 la 0. Lionel Messi a declarat în conferința de presă de după meci că „Este o mândrie să pot termina așa, iar ceea ce trăiesc este foarte emoționant. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meci la un Campionat Mondial. Sunt mulți ani până la următorul turneu final și nu cred că mai pot, deci sper să termin frumos”.

Miercuri, 14 decembrie 2022, Franța și Maroc joacă de la 21:00 în semifinala Cupei Mondiale Qatar 2022, urmând ca finala mică să se desfășoare sâmbătă – 17 decembrie 2022 – iar finala mare, atunci când vom afla câștigătorul Campionatului Mondial de Fotbal 2022, se joacă duminică – 18 decembrie 2022 – de la ora 17:00 (Ora României).

Răzvan Raț, despre Campionatul Mondial din Qatar: „Ceea ce s-a întâmplat până acum este datorită atmosferei speciale pe care ți-o dă un turneu final”

„Turneele finale sunt ceva special. După cum vedeți, cred că ceea ce s-a întâmplat până acum și la acest turneu final de Campionatul Mondial este datorită atmosferei speciale pe care ți-o dă un turneu final. Sunt sigur că Arabia Saudită nu o să mai bată niciodată Argentina. Maroc are șansa sa, chiar dacă Franța este net favorită în următoarea semifinală. Surprizele vin datorită presiunii și atmosferei speciale din jurul unui Campionat Mondial”, a comentat Răzvan Raț Campionatul Mondial din Qatar desfășurat până în acest moment.

Răzvan Raț, despre Lionel Messi: „Este, pentru mine, out of this world”

„Eu am avut și onoarea și norocul să joc de mai multe ori împotriva lui. Messi este cu totul altceva. Messi este, pentru mine, out of this world. Nu este de pe meleagurile acestea. […] Toată lumea spune că are cei mai mulți pași pe teren mergând, nu alergând. Până la urmă, dacă ești suporter, dacă ești antrenor, ce preferi? Atunci când un jucător are mingea la picior, preferi să înscrie sau preferi unul care să alerge 15 kilometri, dar să nu fie atât de eficace?”, a spus Răzvan Raț la Europa FM.

„Este foarte adevărat, Messi nu poate fără ceilalți. Toată lumea contribuie la ceea ce înseamnă Messi. Dar vorbim aici despre valoarea individuală și ce livrează la nivel individual. Dar Messi fără calitatea grupului și fără acei oameni care cară pianul… El cântă și cântă frumos, dar fără ceilalți oameni…”, a adăugat Răzvan Raț.

Urmărește „România în Direct” aici

Sursa colaj foto: Europa FM

Citește și: CM 2022: Aproape 10.000 de polițiști și jandarmi, mobilizați în Franța, înaintea meciului din semifinale cu Maroc