Sorana Cîrstea revine în lumina reflectoarelor pe scena tenisului mondial după ce a învins-o aseară pe Aryna Sabalenka, numărul doi în clasamentul celor mai bune jucătoare. Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami.

Sorana Cîrstea a obţinut o victorie spectaculoasă în fața numărului doi mondial după o oră şi 25 de minute. Sabalenka venea după 20 de victorii în 22 de partide în acest an. Jucătoarea din Belarus este și campioana din acest an la Australian Open.

Sorana a început meciul câștigând pe serviciul adversarei, primul set a fost unul strâns până la 4 – 4. Sorana Cîrstea și-a adjudecat primul set în fața jucătoarei din Belarus, Aryna Sabalenka, cu 6 – 4. Scenariul s-a repetat și în setul secund.

Sorana a declarat în interviurile acordate după meci că este fericită pentru rezultat și este încrezătoare în jocul ei de acum.

În semifinale, jucătoarea noastră o va înfrunta pe învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova şi rusoaica Ekaterina Alexandrova. Din cauza vremii capricioase, acest meci a fost reprogramat pentru această seară, de la ora 22:00.

Cu 1.218 puncte acumulate, Sorana Cîrstea este acum pe locul 41 WTA. Accederea în finala competiției ar putea-o propulsa pe locul 28 în topul jucătoarelor de tenis.

Foto: Shutterstock