„O veste minunată! Mă bucur că s-a judecat corect și mă bucur că pot să joc tenis!’’ – sunt primele declarații ale Simonei Halep, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea pentru doping de la 4 ani la 9 luni. Sportiva a revenit joi dimineață în țară, după ce s-a antrenat în Dubai. Simona Halep spune că va face tot posibilul să participe la Jocurile Olimpice de la Paris și că își dorește să joace la turneul de luna aceasta de la Miami.

Simona Halep: „Pot să spun că am avut și lacrimi, pentru că am așteptat foarte-foarte mult acest verdict”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A fost o veste minunată, așa cum visam, pentru că așa a trebuit să fie”, a spus Simona Halep, la întoarcerea din Dubai unde s-a antrenat.

„Adevărul a ieșit la suprafață și în sinea mea, în interiorul meu, mereu am știut că nu am făcut nimic și că nu am luat nicio substanță interzisă niciodată și nici nu am avut această intenție. Mă bucur că s-a judecat corect și mă bucur că pot să joc tenis. Pot să spun că am avut și lacrimi, pentru că am așteptat foarte-foarte mult acest verdict și îmi doream tare mult să fie așa, pentru că acesta este adevărul”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep: O să fie destul de dificil să reîncep

Simona Halep e nerebădătoare să joace, însă recunoaște că nu va fi ușor. A primit déjà un wild card de la organizatorii turneului de la Miami, care va avea loc luna aceata, între 19 și 31 martie, dar nu a decis încă dacă va participa sau nu. Își dorește de asemenea să meargă la Jocurile Olimpice, dar nici acolo nu va fi foarte ușor, având în vedere că nu mai figurează în clasamentul mondial.

„Ținând cont că nu am jucat 1 an și 7 luni aproape, meciul oficial o să fie destul de dificil… să reîncep, dar am tot timpul din lume și o s-o iau pas cu pas. Nu am plănuit absolut nimic până acum. O să fac tot ce pot ca să joc la olimpiadă, asta-i sigur”, a mai spus Halep.

Simona Halep urmează să își stabilească în perioada următoare echipa și antrenorul cu care va lucra. Jucătoarea de tenis a amintit de a avut colaborări foarte bune cu antrenorii români, dar cea cu australianul Darren Cahill a fost specială și a avut cele mai bune rezultate, așa că nimic nu este exclus.

După reducerea suspendării pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni, obținută la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Simona Halep încearcă să obțină câștig de cauză și în procesul intentat companiei canadiene care a produs suplimentele nutriționale din cauza cărora a fost suspendată. Jucătoarea de tenis cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Gheorghe Hagi, despre Simona Halep: „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul” | AUDIO