Pe litoral continuă operațiunea de căutare a pachetelor cu cocaină, care au invadat, în ultimele zile, plajele de la mare.

Dacă vineri și până sâmbătă la prânz au fost găsite 131 kilograme din drogul periculos, de atunci și până luni dimineață au mai fost descoperite aproape 100 de pachete a căror greutate totală nu a fost incă stabilită – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Numai duminică, pe plajele de pe litoral, au avut loc 14 descoperiri, în urma cărora au fost adunate 92 de pachete cu cocaină.

Surse din anchetă au precizat că un pachet nu cântărește întotdeauna un kilogram.

Și nu au fost găsite doar pachete unice ci și mai multe colete la un loc. Pe plaja din Tuzla, au fost descoperite la un loc, 30 de pachete, la Costineși au fost depistate 22 pachete, laolaltă, iar la Mangalia 28 pachete.

Erau ambalațe în saci sau în veste de salvare în care erau ascunse mai multe pachete cu cocaină.

Alte trei pachete au fost găsite luni: unul la Eforie Nord, două la Tuzla. Din toate aceste descoperiri, șase au fost făcute de cetățeni care au sunat la 112.

Restul de droguri au fost găsite de polițiștii și jandarmii care patrulează pe toată lungimea litoralului. Poliția reamintește cetățenilor din zona litoralului să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă descoperă astfel de colete. Concentratia de peste 90% poate pune in pericol viata.

Drogurile aduse de valuri la tarmul marii sunt cele din dosarul în care doi cetățeni sarbi au fost arestați preventiv după ce politia și DIICOT au descoperit intr-o ambarcatiune rasturantă la Sf Gheorghe în Delta Dunarii, peste o tonă de cocaină.