Simona Halep a plecat, luni dimineață, spre Miami, unde va participa la primul său turneu, după o pauză de un an și jumătate. Suspendată pentru dopaj, jucătoarea de tenis a obținut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv reducerea suspendării de la 4 ani la 9 luni. Simona Halep a primit un wild card din partea organizatorilor turneului american, iar la plecarea spre Miami a spus că e bucuroasă că revine pe teren și că nu se gândește la rezultate.

Simona Halep: „E foarte devreme să mă gândesc la rezultate”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial din august 2022, când a fost eliminată în primul tur la US Open. A plecat spre Miami bucuroasă, însoțită de mama ei, de fizioterapeut și de partenerul de antrenament.

Simona Halep: „Când mi-am făcut bagajul parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă, dar e un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună și, ce pot să zic, toate lucrurile pozitive sunt alături de mine”.

Fost numărul 1 mondial în tenisul feminin, Simona Halep spune că e prea devreme să se gândească la rezultate:

Simona Halep: „Nu știu ce o să fie, am ceva emoții, e normal, dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren, acolo unde mă simt eu cel mai bine, dar o să vedem cum o să fie la turneu”.

Simona Halep a fost întrebată în cât timp crede că își va reveni la forma dorită.

Jurnalist: „Ai jucat două semifinale acolo și două sferturi de finală. Poți să te gândești la un rezultat mare?”

Simona Halep: „E foarte devreme să mă gândesc la rezultate. Vreau să văd cum mă simt pentru prima dată la reîntoarcere. E un turneu bun, mi-a plăcut întotdeauna să joc acolo, însă e greu să spun acum ceva. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere și după aceea o să îmi setez și obiective”.

Jucătoarea de tenis a spus că va face tot posibilul să participe la Jocurile Olimpice, dar recunoaște că șansele sunt minime. Pentru simpla participare la Miami Open, Simona Halep va obține 10 puncte WTA. Câștigătorul turneului primește 1000 de puncte, iar valoarea totală a premiilor este de aproape 9 milioane de dolari.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: Gheorghe Hagi, despre Simona Halep: „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul” | AUDIO