Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren aflat în miscare în localitatea bistrițeană Cociu.

Două vagoane ar fi afectate, anunta ISU Bistrita Nasaud.

În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, iar acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

Potirvit CFR SA, incendiul afectează traficul feroviar între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș.

Traficul feroviar este oprit între cele două stații.

Trenul IR 1830 circulă în relația Galați – Cluj Napoca, iar incendiul între vagonul 2 și 3 s-a produs în linie curentă, între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș, fiind afectat inclusiv firul de contact.

Reprezentanții SRCF CLUJ au trimis la fața locului o drezină pantograf pentru interventia operativă necesară remedierii derajamentului la firul de contact, însă se va putea acționa după retragerea trenului IR 1830 în linie curentă.

Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor și eliberarea gabaritului de către trenul IR 1830, garniturile care aparțin CFR Călători vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact – IR 1830 și R 4116 -, iar 2 trenuri private, fiind fomate din automotoare, vor circula în condiții normale.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF CLUJ depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului provocat de incendiu la firul de contact și reluarea circulatiei în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp. – se arată într-un comunicat CFR.

Foto: bistriteanul.ro