O angajată a unei fabrici din judeţul, Sibiu care produce măşti de protecţie facială, a murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus.

Alți 6 colegi de-ai acesteia au fost spitalizați, scrie publicația locală Ora de Sibiu.

”În ceea ce priveşte situaţia de la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte Romania SRL precizăm faptul că pentru tot personalul acesteia s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, acestea au fost consultate de personalul SAJ Sibiu şi ISU Sibiu, iar în urma intervenţiilor au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde au fost internaţi”, a transmis, vineri seară, Prefectura Sibiu.

Victima a ajuns la spital marți, în aceeaşi zi în care a murit. Femeia nu suferea de alte afecţiuni.

Fabrica din orașul Cisnădie are aproape 300 de muncitori.

“Am primit toți mesaje prin care ni s-a transmis că DSP a băgat fabrica în carantină, după ce colega noastră a murit. Știu că mai sunt și alte colege care au fost testate și au coronavirus și altele încă nu au primit rezultatul testelor dar au simptome de coronavirus – tușesc, au făcut febră și se simt rău. E focar de Covid în fabrică, sigur e focar. Că altfel nu se luau măsurile astea. Fabrica a fost dezinfectată de două ori deja”, a declarat o angajată a unității.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri dimineață, că o femeie din județul Sibiu, în vârstă de de 50 ani, a murit de COVID-19. La nivel național, a fost decesul cu numărul 353 și al 11-lea deces din județul Sibiu.

“A stat acasă o săptămână. A anunțat medicul de familie că este bolnavă dar a primit tratament pentru răceală. Așa cum a stat ea, mai stau câteva zeci de femei care lucrau cu ea în fabrică. Nimeni nu le testează. Medicii de familie le-au dat concedii medicale și ele stau acasă și intră în contact cu familia și cu alți oameni”, au spus apropiați ai femeii pentru Ora de Sibiu.