DISTRIBUIȚI

Astăzi se împlinesc 500 de zile de când a luat naștere mișcarea Vă vedem din Sibiu. Membrii mișcării au instituit o zonă liberă de corupție , la nici 10 metri de intrarea în sediul organizației județene a PSD Sibiu și au protestat zilnic pentru justiție și stat de drept – transmite corespondenta Europa FM, Lidia Bădilă.

Atunci când alții au obosit sau au renunțat sibienii care s-au alăturat mișcării Vă vedem din Sibiu au rămas în stradă.

De 500 de zile se aliniază zilnic în fața sediului PSD cu mesaje anti-corupție, cu cărți sau chiar cu geamantanele făcute.

Le transmit astfel politicienilor aflați la putere că vrem instituții curate, ministere conduse de profesioniști, legi corecte, școli și spitale decente și jurnaliști onești și interesați de binele public. Protestatarii au numărat împreună 7500 de minute în care uniți, au cerut ca România să rămână în Europa.

Ei cer ca nici o ordonanță de urgență să nu mai fie admisă când vine vorba de legile justiției, nici un judecător al Curții Constituționale să nu fie admis dacă a făcut parte în ultimul deceniu dintr-un partid politic și nici un condamnat definitiv să nu poată ocupa înalte funcții publice în statul roman.

Oamenii spun că nu vor renunța și că vor ieși în stradă până când întreaga Românie va deveni o zonă liberă de corupție.