RezultateVot.ro, soluție digitală dezvoltată de Code for Romania, pune gratuit la dispozitiția tuturor celor interesați de procesul electoral – cetățeni, autorități, presă, socitetate civilă, dar nu numai – date în timp real despre procesul electoral.

Informații precum numărul secțiilor de votare din țară și diaspora acoperite de observatorii independenți, numărul de observatori, numărul total de mesaje trimise din secții de observatorii independenți și câte din ele reprezintă potențiale probleme sunt disponibile în mod public și gratuit pe site-ul RezultateVot.ro.

Toate aceste informații sunt colectate și furnizate în timp real de către aplicația MonitorizareVot dezvoltată tot de către Code for Romania și utilizată și în acest an de către observatorii independenți acreditați prin Fiecare Vot.

Datele oficiale în timp-real despre prezența la vot sunt furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă și sunt prezentate și integrate într-o formă grafică accesibilă în RezultateVot.ro, respectiv total înscriși pe listele permanente și speciale, total prezența la urne, votanți pe listele permanente și speciale, votanți pe listele suplimentare, votanți cu urna mobilă, dar și informații statistice despre alegătorii prezenți în diaspora.

Imediat după închiderea secțiilor de vot, respectiv duminică 10 noiembrie  ora 9pm, RezultateVot.ro va prelucra fluxul de date pus la dispoziție de către AEP și va afișa  într-o formă grafică intuitivă și ușor de înțeles voturile înregistrate de către fiecare candidat la funcția de Președinte al României.

Următoarele actualizări ale platformei vor integra toate informațiile istorice despre alegerile din România.

Proiectul a fost prezentat la Europa FM și de omul de milioane al acestei săptămâni, Bogdan Ivănel, doctorul în drept internațional care a revenit în țară pentru a fonda Code4Romania: