DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă va transmite în seara de marți președintelui Iohannis propunerile de numire a trei miniștri interimari.

Ana Birchall ar urma să asigure interimatul la justiție, Eugen Teodorovici – la Fonduri Europene și Radu Oprea – la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Viorica Dăncilă consideră ”inacceptabilă și lipsită de fundament” decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri.

PSD voia ca Tudorel Toader să fie înlocuit cu deputatul Eugen Nicolicea.

Oana Florea fusese propusă la Fonduri Europene, iar Liviu Tit Brăiloiu – la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Sînt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii.

Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare,  încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României.

Din păcate, campania electorală rămîne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decît continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, spune premierul Dăncilă.

Guvernul precizează că cele trei propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României și că persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate.