Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde, începând de astăzi, vor avea loc proteste ale agricultorilor. Pe lângă restricţii de circulaţie, vor fi blocate punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse, Vidin-Calafat, Silistra-Ostrov Călăraşi, Kardam-Negru Vodă şi Durankulak-Vama Veche.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi si mâine, de la ora 10:30, pe teritoriul Bulgariei, producătorii de cereale bulgari protestează în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu.

Acestia intenţionează, de asemenea, să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia-Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

La momentul actual, traficul este blocat, având în vedere protestul producătorilor de cereale bulgari în zona adiacentă punctului de trecere a frontierei Ruse-Giurgiu. În momentul actual, nu avem coloană de autoturisme, într-adevăr avem coloană pentru autocamioane”, a precizat Raluca Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Poliție Giurgiu.

În situaţia în care vor apărea si alte restricționări, autoritățile recomandă șoferilor de autocamioane, cât și turiștilor să se informeze utilizând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro.

În urmă cu putin timp a fost reluat traficul la frontiera Giurgiu-Ruse.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șefa Comisiei Europene a propus la Strasbourg retragerea proiectului de lege privind reducerea utilizării pesticidelor în agricultura din UE: „Subiectul rămâne pe agenda discuțiilor” | AUDIO