Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, susține că intervenția pentru ducerea la DIICOT a mamei Luizei Melencu a fost aprobată printr-o decizie judecătorească și că nimeni nu poate invoca lipsa de încredere ca să nu se supună unei astfel de hotărîri.

Luiza Melencu a fost dată dispărută în aprilie. Încercările familiei și ale oficialităților de a-i da de urmă nu au dat roade.

Spre sfîrșitul lunii iulie, cînd o tînără din Olt – Alexandra Măceșanu – a sunat la 112 ca să anunțe că fusese răpită, cazul Caracal a devenit public.

Un bărbat din oraș, Gheorghe Dincă, e bănuit că le-ar fi răpit și ucis pe cele două tinere.

El se află în arest preventiv, iar procurorii fac mai multe cercetări în această perioadă în acest dosar.

Felix Bănilă a spus că probele care trebuie recolate pentru efectuarea unui nou test ADN pot fi luate doar de la mamă, fiind vorba de un ADN mitocondrial, care se transmite pe linie maternă.

„Am dispus o comisie rogatorie în Statele Unite pentru a ne sprijini în efectuarea unei noi expertize ADN printr-un procedeu care nu este omologat în România.

Pentru aceasta avem nevoie de probe de comparație pe care să le ridicăm de la mama victimei. Este vorba de un ADN mitocondrial pe care trebuie să-l recoltăm, acest ADN se transmite pe linie maternă, doar de la mamă putem avea probe de comparație”, a  declarat procurorul-șef al DIICOT.

El a mai spus că mama Luizei a fost invitată la sediul DIICOT ca să i se explice aceste lucruri, dar că a refuzat.

Monica Melencu a fost apoi amendată, iar în final a fost emis un mandat de aducere.

În ceea ce privește intervenția de vineri după-amiază de la casa familiei Melencu, procurorul șef al DIICOT susține că aceasta a fost făcută legal.

Mama Luizei a spus că refuză să meargă la DIICOT Craiova pentru că nu mai are încredere în nimeni.

La domiciliul familiei Melencu au ajuns, vineri, agenții procedurali și jandarmii.

Monica Melencu a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii și a fost nevoie de intervenția unei Ambulanțe.