Iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de zăpadă în Masivul Postăvaru în acest weekend, ultimul în care pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Braşov vor mai fi deschise.

De duminică, inclusiv pârtiile din partea superioară a masivului vor fi închise, având în vedere condiţiile meteo nefavorabile pentru menţinerea stratului de zăpadă de pe pârtii din ultima perioadă, precum şi prognoza meteo, care anunţă temperaturi pozitive şi ploi.

În prezent, se schiază în condiţii acceptabile, de primăvară, pe pârtiile: Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roşu, cu ieşire la telescaunul Ruia.

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile deschise schiului are între 10 şi 20 de cm, notează Agerpres.

Având în vedere consistenţa zăpezii – care diferă foarte mult pe parcursul zilei şi de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea şi solicitând articulaţiile picioarelor – Serviciul local Salvamont recomandă schiatul cu viteză redusă, fără a brusca schiurile, pentru a reduce şocurile primite de articulaţii.

Instalaţiile de transport pe cablu care vor funcţiona în următoarele zile sunt telegondola şi telescaunul Ruia, până la ora 16, respectiv, 15.45, anunță Primăria Braşov.