55 de locomotive vechi și 139 de vagoane de călători vor fi modernizate cu bani din PNRR. Guvernul a aprobat o investiție de un miliard de lei pentru a susține transportul de călători pe calea ferată.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A fost aprobată nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru proiectul de investiții de modernizare a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 de locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori și modernizarea altor 139 de vagoane de călători”, a explicat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Locomotivele electrice ale CFR au o vechime de 38 de ani; cele diesel – de 44 ani, iar automotoarele – de o jumătate de secol.

47 de gări vor fi modernizate

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Executivul a decis aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții modernizare-reabilitare a 47 de stații de cale ferate din România. Lotul SRCF București, stațiile Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Târgoviște Sud, Titu, Videle. Lucrări de utilitate publică de interes național. Valoarea totală a investițiilor este de 116 milioane de lei, bani care provin din fonduri naționale și europene”, a mai spus Dan Cărbunaru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fabricile vor plăti mai mult pentru a fabrica produse. Multe dintre materiile prime sunt din import, ceea ce implică un cost mai mare | AUDIO