Ludovic Orban anunță că nu va publica ordonanțele de urgență pe fonduri europene.

Orban i-a spus ministrului Fondurilor Europene, Ilie Boloș, în ședința de Guvern, că a luat decizia de a nu publica ordonanțele de urgență pe care le-a înaintat în ședința de Guvern.

„Tema este mult prea delicată, deja pârâcioșii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbție au început să trimită tot felul de păreri. Fiind vorba de fonduri europene noi nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie contestabilă”, a spus Orban.

Acesta i-a cerut șui Boloș să pregătească soluții de reglementare pe fiecare dintre măsuri: „Acolo unde e nevoie de lege, pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectele de lege prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu este nevoie de lege – știu foarte bine că lansarea programului de extindere a distribuției de gaze se poate realiza și prin acte normative care să nu aibă forța unei legi. Peste tot unde puteți reglementa prin HG sau ordin de ministru să procedați în consecință, iar pentru ceea ce necesită reglementări cu caracter de lege pregătiți un proiect de lege pe care să-l înaintăm în Parlament”.