În tenis, Novak Djokovic ratează turneul de la Indian Wells. Numărul 1 mondial nu a primit viza de Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19. Jucătorul sârb ceruse o derogare care însă i-a fost refuzată.

Novak Djokovic a primit verdictul negativ chiar înainte de tragerea la sorți a tabloului masculin. Turneul de la Indian Wells începe în această săptămână.

Jucătorul solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale, în ultimele săptămâni.

Demersul său a fost susținut inclusiv de federația americană de tenis, dar și de organizatorii US Open, însă fără succes.

Prin urmare, Djokovic nu va primi niciun tratament special din partea autorităţilor de la Washington, care nu permit intrarea în ţară a călătorilor fără vaccin împotriva coronavirusului.

Agenţia de securitate a transporturilor din SUA a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

Din același motiv, Djokovic nu a putut intra nici anul trecut în SUA şi a ratat astfel turneele de la Indian Wells şi Miami, precum şi US Open.

Sârbul ocupa primul loc în clasamentul ATP. Are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.

Foto: Shutterstock

Citește și: Carlos Viver a anunțat rezilierea contractului cu echipa de handbal feminin Rapid. Va fi înlocuit cu un antrenor cu un palmares impresionant