Ediția a patra a Câmpulung Film Fest, festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, va avea loc anul acesta în perioada 21-25 august.

Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv și alternativ, filme provenite din două țări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. Țările invitate în cadrul acestei ediții sunt Spania și Maroc, care vor fi reprezentate prin scurt metraje de absolvire ale studenților din cadrul ECAM, Madrid și ESAV, Marrakech.

Începând din 2018, sesiunile de proiecție comparative au incluse și scurt metraje realizate de către tinerii regizori români, oferind astfel spectatorilor o viziune de ansamblu asupra viitorului artei cinematografice românești în raport cu cea din străinătate. Selecția scurt metrajelor românești este asigurată anul acesta printr-o carte blanche acordată tinerei regizoare românce Andreea Lăcătuș.

Ediția a patra a Câmpulung Film Fest își continuă misiunea de reintegrare în conștiința publică a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității: sala fostului Cinema Luceafărul, Sinagoga Veche, complexul BTT, vechea pârtie de ski a orașului și intervenție socială prin proiecții în cartierele mărginașe ale orașului.

Ca și în cazul edițiilor precedente, regizori străini din Spania și Maroc dar și regizori și oameni de film români vor fi oaspeți ai Câmpulung Film Fest, aceștia creând puntea de legătură între cultura cinematografică a țărilor invitate și cea românească.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Prima ediție a avut loc în 2016 și a pus față în față Danemarca și India, reprezentate prin Școala Națională Daneză de Film din Copenhaga și Institutul Național de Design din Ahmedabad. Ediția din 2017 a invitat Franța și SUA, reprezentate prin La Femis din Paris și University of Columbia din New York. Ediția din 2018 a invitat Ungaria și Israel, reprezentate prin Universitatea de Artă Teatrală și Film din Budapesta și Școala de Film și TV Sam Spiegel din Ierusalim.

FOTO: Andrei Dascalescu