Maria Boldor, medaliată cu bronz la Mondialele de scrimă din 2022, a fost testată pozitiv cu un steroid interzis încă din 2008, potrivit Gazetei Sporturilor

Maria Boldor, în vârstă de 26 de ani, a fost depistat pozitiv la un control din luna decembrie, comandat de Agenția Națională anti-doping.

În organismul sportivei, câștigătoare a medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de anul trecut, ar fi fost găsită ostarină, un steroid anabolizant interzis la nivel mondial începând cu anul 2008, conform Gazetei Sporturilor.

Surse din cadrul federației, citate de GSP, spun că s-a cerut reanalizarea probei, mai mult, susținând că dopajul nu ajută în scrimă.

Scrimera este în prezent suspendată provizoriu.

Ostarina este aceeași substanță cu care a fost depistat și pugilistul Lucian Bute în 2016. Fostul campion mondial a scăpat la vremea respectivă după ce a explicat că a luat substanța dintr-un supliment nutritiv contaminat.

Este al doilea caz de dopaj din sportul românesc în doar câteva luni.

Simona Halep, fost număr 1 mondial în tenis, a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și suspendată provizoriu.

Foto: Facebook/Maria Boldor

Citește și: Scandal în Liga a II-a: Dinamo cere FRF sancțiuni pentru Valentin Lazăr după ce a aruncat cu lenjerie intimă spre banca de rezervă | AUDIO