Apar noi detalii în cazul antrenorului de atletism de la Dinamo, arestat preventiv pentru că și-ar fi agresat sexual elevele. Una dintre fete a început să povestească abuzurile când a văzut că tehnicianul începe să se comporte la fel cu o altă copilă, în vârstă de 13 ani, arată o investigație a Gazetei Sporturilor.

Una dintre vcitimele lui Constantin Cristinel Iacoban avea 15 ani în 2021, când a fost abuzată de antrenorul său.

Fata, care ținea un jurnal la vremea respectivă, a consemnat cu exactitate momentul în care profesorul de 59 de ani a comis faptele, arată o investigație publicată de Gazeta Sporturilor.

Era 9 noiembrie 2021, iar inculpatul, antrenor la Clubul Sportiv Școlar Dinamo, ar fi abuzat copila sub pretextul că îi face masaj de refacere musculară.

O sursă citată de jurnaliștii GSP spune că „antrenorul era un manipulator prin definiție, care devenea prieten cu fetele și cu familiile lor”.

Fata agresată în 2021 și-a făcut curaj să povestească toate ororile prin care a trecut după ce a observat că tehnicianul, acum aflat în arest preventiv, se apropiase de o altă fată, în vârstă de 13 ani.

Le-a arătat părinților și jurnalul în care scrisese la vremea cum Constantin Cristinel Iacoban a folosit-o sexual.

În primă fază, antrenorul îi amenințase pe părinții fetei cu un proces de defăimare. Ulterior și alte fete au depus mărturii similare.

Foto: Shutterstock

Citește și: Noi discuții despre o Super Ligă a Europei, care să rivalizeze Liga Campionilor