Social-democraţii au programat, joi, la Iaşi, în Piaţa Unirii, un miting electoral despre care spun că va fi unul de amploare.

Va fi acolo şi liderul PSD Liviu Dragnea. În schimb, va lipsi prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Sute de autocare, garnituri de trenuri pline cu participanți din toată țara vor ajunge azi la evenimentul organizat de social-democrați în capitala Moldovei.

S-au întărit măsurile de securitate și s-au încheiat pregătirile pentru staff-ul social democraților.

Evenimentul va bloca centrul oraşului.

Se aşteaptă participarea a aproximativ 40.000 de oameni.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat că există informaţii “mai mult sau mai puţin verificate în momentul de faţă, dar vor fi verificate pe parcurs, şi eu aş vrea să aduc la cunoştinţă faptul că Iaşiul pe 9 Mai nu va deveni Bucureştiul din 10 August, din mai multe considerente. Nu vom mai sta cu mâinile încrucişate să vedem cum nişte bande de descreieraţi intră în mulţime şi tulbură ordinea”.

Mitingul PSD de la Iaşi are loc în aceeaşi zi în care la Sibiu are loc Summitul şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, de Ziua Europei.

Asociațiile civice „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” au trimis o scrisoare deschisă adresată lui Liviu Dragnea, cerându-i anularea mitingului de pe 9 mai, de la Iași.

Semnatarii scrisorii au menţionat că „Este ziua Europei și a Independenței României și o manifestare de partid fără legătură cu aceste semnificații aduce prejudicii imaginii Iașului și Moldovei”.