TAS / CAS (Tribunal Arbitral du Sport / Court of Arbitration for Sport) a redus la 9 luni pedeapsa pentru Simona Halep – de la 4 ani. După decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne, Simona Halep poate relua oricând competițiile. „Privesc înainte şi aştept cu nerăbdare să revin în circuit”, a scris marți seară Simona Halep pe Instagram, într-un mesaj în care a transmis mulțumiri pentru susținere. Într-o emisiune ediție specială „România în Direct”, la Europa FM, Dragoș Suciu și Mircea Meșter au dezbătut revenirea Simonei Halep în tenis. Care ar fi parcursul Simonei după această suspendare și până unde poate ajunge? „Este foarte posibil – și cred că acesta este un element foarte important – s-o vedem la Jocurile Olimpice pe Chatrier”, a precizat Mircea Meșter la Europa FM.

Dragoș Suciu: „Simona a arătat în diferite generații de jucătoare că poate rămâne în Top 10, că poate rămâne acolo, că poate fi relevantă pentru elita tenisului”

Cătălin Striblea: Voi visați că Simona Halep ar putea câștiga un titlu mare după toată întâmplarea asta?

Dragoș Suciu: „Eu visez că Simona poate reveni la un nivel bun cum a făcut-o și Elina Svitolina după pauza maternală de un an și jumătate – doi ani. Svitolina a revenit la 80%-90% din ce juca atunci când era numărul 3 mondial. Dacă ea a putut, sunt convins că și Simona poate.

Dar mă uit și la Wozniacki (n.r. Caroline Wozniacki), de exemplu, sau la Șarapova (n.r. Maria Șarapova) după ispășirea suspendării nu au mai fost acolo, nu ai mai fost nici măcar aproape. Dar aș merge mai degrabă pe exemplul Svitolina pentru că Simona a arătat în diferite generații de jucătoare că poate rămâne în Top 10, că poate rămâne acolo, că poate fi relevantă pentru elita tenisului. Și a arătat asta timp de 7-8-9-10 ani. A putut atunci, cred că poate în continuare”.

Mircea Meșter: „Cred că acesta este un element foarte important – s-o vedem la Jocurile Olimpice pe Chatrier”

Mircea Meșter: „Hai să ne bucurăm de faptul că va juca tenis. Și că pentru o perioadă de acum înainte – nu știm cât și până când – Simona va putea să joace în continuare tenis. O să putem să o vedem probabil în meciuri cu Iga Świątek care întotdeauna a avut probleme cu Simona Halep.

O s-o vedem probabil în meciuri cu Mirra Andreeva, de exemplu – mi-aș dori să văd un meci între Simona Halep și Mirra Andreeva; poate se va întâmpla anul acesta și nu numai. Și nu în ultimul rând, este foarte posibil – și cred că acesta este un element foarte important – s-o vedem la Jocurile Olimpice pe Chatrier (nr. Court Philippe-Chatrier (Court central Philippe Chatrier)”.

Mircea Meșter: Pentru Jocurile Olimpice trebuie să fie în Top 500

Cătălin Striblea: Are posibilitatea? Adică, tehnic am văzut un calcul la Federație, mi se pare foarte îndrăzneț calculul acela.

Mircea Meșter: „Ar trebui să participe la următoarea întlnire Fed Cup și cred că… având în vedere că poate, dacă face parte din echipă, e acolo”.

Dragoș Suciu: „Și pe lângă asta, sunt și două invitații ce se pot oferi campionilor de Grand Slam conform criteriilor Comitetului Olimpic Internațional. Ea este eligibilă și pentru așa ceva”.

Mircea Meșter: „Dar trebuie să fie în Top 500”.

Dragoș Suciu: „Trebuie să fii în Top 500”.

Mircea Meșter: „Depinde de punctele acestea de care vorbeam înainte”.

Dragoș Suciu: Acum, Simona Halep nu este în clasament

Cătălin Striblea: Și ea acum unde este? Ca să înțeleagă toată lumea.

Mircea Meșter: „Nicăieri”.

Dragoș Suciu: „Nu este”.

Cătălin Striblea: Nu este…

Dragoș Suciu:Nu este în clasament”.

Cătălin Striblea: Deci, drumul ei începe…

Mircea Meșter: „Nu știm… Pentru că este prima speță de genul acesta, nu știm dacă WTA îi va acorda punctele pe care ea ar fi trebuit să le aibă ăn momentul revenirii – iulie 2023”.

Dragoș Suciu, despre parcursul Simonei Halep în procesul de revenire în tenis

Dragoș Suciu: „Legea ar trebui să vorbească despre o repunere în drepturi. Așa ar trebui. cum se întâmplă în Civil și în Penal”.

Cătălin Striblea: Și va începe să joace de la…

Mircea Meșter: „Dacă începe de la 1000 plus de puncte câte avea în momentul iulie 2023, ea va fi undeva Top 75”.

Cătălin Striblea: De la ce turneu va începe? Sau când o să o vedem?

Dragoș Suciu: „Greu de spus. Cred că Miami este un pic prea devreme. Probabil Charlestone, dar dacă face deplasarea în Statele Unite o să joace și meciul de Billie Jean King Cup contra Ucrainei ceea ce se va disputa în Statele Unite. Ar fi o călătorie logică pentru Simona. Joci Charleston pe zgură apoi meciul de Billie Jean King Cup cu Ucraina”.

Mircea Meșter: „Și apoi sezonul de zgură din Europa începând cu Stuttgart, Madrid, Roma, Roland Garros clasic”.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce spune Simona Halep după decizia TAS: „Spiritul meu a rămas plin de susţinere, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt un sportiv curat” | AUDIO