DISTRIBUIȚI

Precizări de la Ministrul Sănătății, privind testarea în masă, după anunțul făcut în exclusivitatea la Europa FM.

Nelu Tătaru a declarat astăzi, în Parlament, că prin această testare se va verifica gradul de imunitate al oamenilor.

Programul ar urma să înceapă după 1 iunie, în funcție de evoluția epidemiei:

“Vom începe un studiu pe evaluare la nivel național, regional, local, a persoanelor voluntare cărora li se va verifica imunitatea. Avem o marjă în care putem calcula această imunitate, cu specificitate de 95%, astfel încât putem evalua trecerea României prin pandemie, precum și prognoza evoluția viitoare în presupusa recrudescență de toamnă-iarnă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nelu Tătaru a făcut declarații și în privința lipsei mai multor medicamente de pe piață. Ministrul sănătății spune că a cerut creșterea producției de Euthyrox cu 20%.

Este vorba de medicamentul  necesar pentru pacienții care au afecțiuni ale glandei tiroide. Tratamentul lipsește de mai mult timp din farmacii:

“Firma care aduce, Merk, a adus pe piața din România aceeași cantitate în fiecare lună, ca și înainte de pandemie. Am solicitat, și în aprilie s-a mărit cu 20% producția. Am solicitat și în luna mai același lucru, iar dacă nu va putea face față, să putem da noi voie importului paralel, sau pe autorizații de nevoi speciale să aducem de la alți dealeri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Agenţia Naţională a Medicamentului continuă verificările la compania care deţine autorizaţia de punere pe piaţă – dar şi la nivelul distribuitorilor, a mai anunțat Ministrul Sănătății.